Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-02@20:52:17 GMT

درمان آفتاب سوختگی با گیاهی شیرین

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۲۴۳۲

یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی گفت: برای درمان آفتاب سوختگی، کافی است یک فنجان دمنوش شیرین بیان را با یک فنجان آب خیار تازه ترکیب کنید و بر روی پوست آسیب دیده بمالید.

مینو طالبی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: شیرین‌بیان گیاهی است چند ساله و دارای ساقه‌ای به طول یک متر که در نواحی معتدل تا ارتفاع دو متر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی عنوان کرد: ازجمله خواص شیرین‌بیان می‌توان به مدر و عرق‌آور بودن، برطرف کننده سرفه و ورم معده، تسکین دهندگی تنگی نفس، درمان سوء هاضمه، برطرف کنندگی زخم و التهاب دهان، از بین برنده نفخ شکم و ... اشاره کرد.

طالبی ادامه داد: همچنین شیرین بیان برای درمان برخی از زخم‌های گوارشی، بهبود عملکرد غدد فوق کلیوی و برای کاهش نشانه‌های سندرم پیش از قاعدگی کاربرد دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می‌دهد.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به این‌که استفاده از ماسک شیرین‌بیان، به کاهش لکه‌های پوستی کمک کرده و باعث روشن شدن و سفیدی پوست صورت می‌شود، افزود: دم کرده ریشه این گیاه برای برطرف کردن التهاب مخاط برونش‌ها و خارج کردن خلط سینه نیز مفید است.

وی با بیان این‌که برای درمان آفتاب سوختگی، کافی است یک فنجان دمنوش شیرین بیان را با یک فنجان آب خیار تازه ترکیب کنید و بر روی پوست آسیب دیده بمالید، عنوان کرد: فلاونوئید‌های موجود در ریشه شیرین بیان، باعث کاهش اکسیداسیون چربی در بدن شده و می‌تواند به لاغری و کاهش وزن نیز کمک کند.

طالبی با اشاره به این‌که برای بهبود بیماری‌های دستگاه گوارش، مانند التهاب یا زخم دیواره معده یا روده و کاهش ریفلاکس معده، می‌توان از چای شیرین بیان کمک گرفت، گفت: نوشیدن روزانه سه فنجان از دم‌کرده یا جوشانده ملایم ریشه این گیاه اثر مدر، ضد التهاب و ضد اسپاسم دارد و می‌تواند لینت بخش ملایمی باشد.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به موارد منع مصرف شیرین‌بیان مانند دیگر گیاهان دارویی، افزود: مصرف زیاد آن باعث کاهش سطح پتاسیم شده و زنان باردار نباید مقادیر زیادی از این گیاه دارویی را مصرف کنند.

وی با اشاره به این‌که مصرف آن برای بیماران دیابتی ممنوع است، عنوان کرد: مصرف ریشه این گیاه می‌تواند باعث تشدید بیماری‌های کلیوی شده و مصرف دخانیات به همراه آن باعث ایجاد مسمومیت می‌شود.

طالبی تصریح کرد: زیاده‌روی در مصرف، با کاهش سطح پتاسیم خون و افزایش کورتیزول در بدن، باعث بالا رفتن فشارخون بالا شده و ضربان قلب را نیز افزایش می‌دهد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گیاهان دارویی یک فنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۲۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی لنج در هرمز سه فوتی بر جای گذاشت
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه