Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@02:25:15 GMT

تخصیص ۹۰۰ تن جو ویژه خشکسالی به کازرون

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۵۸۲۹

تخصیص ۹۰۰ تن جو ویژه خشکسالی به کازرون

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به اینکه سهمیه فوق ویژه خشکسالی و جهت دامداران دام سبک اختصاص یافته است، افزود: به ازای هر راس گوسفند که پلاک گذاری و درسامانه جامع هویت گذاری ثبت شده باشد ۲۰ کیلوگرم جو توزیع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با تاکید بر اینکه توزیع این مقدار نهاده در شرایط کنونی کمک بسیار خوبی به دامداران شهرستان کازرون خواهد کرد، تصریح کرد: این شهرستان با دارا بودن بیش از ۴۸۰ هزار راس دام سبک، در استان فارس رتبه دوم جمعیت دام سبک و تولید گوشت قرمز را داراست.

این مقام مسئول اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی نسبت به سال زراعی گذشته که باعث کاهش تولید علوفه و محصولات زراعی گردیده است، توزیع نهاده فوق با هدف تامین نهاده‌های مورد نیاز دام سبک و تنظیم بازار قیمت جو است و از طریق تعاونی دامداران با هماهنگی جهاد کشاورزی بین دامداران این شهرستان توزیع می‌شود.

پیش بینی برداشت ۷۷ هزار تن گوجه‌فرنگی در ارسنجان

سیدناصر حسینی خرمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: در سال زراعی جاری هزار و ۱۰۰ هکتار از مزارع ارسنجان به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافته که مهم‌ترین ارقام کشت شده، رقم سانسید ۶۱۸۹، متین، ۸۳۲۰ و و بریویو است.

او افزود: پیش بینی می‌شود تا پایان آبان ماه ۷۷ هزار تن گوجه فرنگی در این شهرستان تولید شود.

حسینی خرمی اضافه کرد: گوجه فرنگی تولیدی دراین شهرستان بدلیل برخورداری از کیفیت و مرغوبیت بالا، برای مصارف تازه خوری و استفاده در صنایع تبدیلی، به تمامی میادین بزرگ کشور و کشور‌های حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با بیان اینکه گوجه‌فرنگی در این شهرستان بصورت نشایی کشت شده است،گفت: یکنواختی مزرعه، کاهش مصرف نهاده‌های کشاورزی ازجمله بذر و سموم نباتی و کاهش هزینه‌های کارگر بویژه در عملیات وجین از مزایای کشت نشایی است.

به گفته او، برای صرفه جویی در مصرف آب و افزایش بهره وری تولید، صددرصد مزارع گوجه فرنگی شهرستان به روش تیپ آبیاری می‌شود.

حسینی خرمی گفت: کشت این محصول در در برخی موارد با پوشش پلاستیک انجام می‌شود که نقش مهمی در مدیریت مصرف آب، کنترل علف‌های هرز و تولید محصول سالم دارد.

اجرای طرح پلاک گذاری ماشین‌های کشاورزی فاقد پلاک

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار از اجرای طرح پلاک گذاری ماشین‌های کشاورزی فاقد پلاک خبر داد.

عبدالرسول جوکارگفت: تخصیص سهمیه سوخت به دستگاه‌های فاقد پلاک (تراکتوروکمباین) منوط به تشکیل پرونده جهت پلاک گذاری برای تحویل به پلیس راهور استان دردفاتر نمایندگی‌های شرکت تعاونی تراکتورداران شهرستان وبرای کمباین‌ها با هماهنگی شرکت تعاونی کمباین داران درمحل‌های تعیین شده توسط شرکت مذکوراست.

او از تراکتورداران وصاحبان ماشین آلات کشاورزی در خواست نمود هر چه سریعتر جهت پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی خود اقدام نموده وجهت کسب اطلاعات بیشتر به واحد مکانیزاسیون مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند تا در آینده با مشکل تامین سوخت مواجه نشوند.

کنترل آفتاب سوختگی باغ‌های انار ارسنجان

کارشناس مسئول باغبانی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ارسنجان از اوج خسارت آفتاب سوختگی میوه انار این شهرستان در مردادماه خبر داد.

رضا علی ملک حسینی با اشاره به وجود ۱۵۵۰ هکتار باغ انار در این شهرستان که عمدتاً از ارقام کدرو (زرد انار)، رباب، ملس، سریزدی، شیرین شهوار و فاروق هستند، گفت: رشد میوه انار در مردادماه کامل شده و بدلیل فرآیند آب گیری، پوست آن نازک‌تر می‌شود و تابش مستقیم و تشعشعی نور خورشید باعث آفتاب‌سوختگی، کاهش کیفیت و سفید شدن دانه‌های انار می‌شود.

او با بیان اینکه روش علمی برای کنترل آفتاب سوختگی در دسترس نیست، افزود: رعایت فاصله طولی و جهت کاشت مناسب، حفظ تراکم مناسب در مناطقی با آفتاب شدید تابستانه، هرس و آبیاری صحیح درختان، مدیریت کف باغ، انتخاب ارقام مقاوم به آفتاب سوختگی (ملس و رباب)، پوشاندن میوه انار با کاغذ و نصب تور‌های سایبان از جمله روش‌های سنتی مدیریت آفتاب سوختگی میوه انار هستند.

ملک حسینی ادامه داد: در حال حاضر کائولن کشاورزی، بعنوان منعکس کننده نور آفتاب و سایه دهنده درختان مثمر برای کاهش خسارت آفتاب سوختگی، ترکیدگی، کنترل کرم گلوگاه و ریزش گل و میوه انار به باغداران توصیه می‌شود.

او تاکید کرد: محلولپاشی کائولین با غلظت ۱۵ درصد روی سطح درختان از اواسط اردیبهشت ماه شروع و بفواصل زمانی یک ماه طی ساعات خنک روز و در چهار نوبت متوالی بخصوص در تیر و مرداد ماه تکرار می‌شود.

او بیان کرد: آفتاب سوختگی میوه انار، کاهش کیفیت و ارزش صادرات محصول را بدنبال دارد و این نوع انار با قیمت بسیار پایین برای آب‌گیری و تهیه رب انار استفاده می‌شود.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی کازرون خشکسالی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آفتاب سوختگی گوجه فرنگی پلاک گذاری میوه انار دام سبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۵۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فیروز قاسم‌زاده کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم باتوجه به خشکسالی‌ها

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229022 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

دیگر خبرها

  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • اعزام ۹۷ گروه جهادی در هفته بسیج سازندگی به مناطق کم برخوردار/اجرای ۱۱۰ برنامه به مناسبت هفته بسیج سازندگی در کازرون
  • اجرای ۱۱۰ برنامه شاخص طی هفته بسیج سازندگی در کازرون
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات قرآن دانش آموزی در کازرون
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ است
  • تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ای است