Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از اکسپرس، با افزایش دما در نیمکره شمالی و نزدیک شدن به فصل تابستان، آفتاب سوختگی یکی از موارد رایجی است که در میان مردم دیده می‌شود. آفتاب سوختگی به موارد زیادی از جمله شدت گرمای هوا و میزان حساسیت پوست به دما بستگی دارد.

برآورد می‌شود با اجتناب از نور مستقیم آفتاب می‌توان بیش از ۹۰ درصد از ابتلا به ملانوم سرطان پوست اجتناب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از مردم از پوسته پوسته شدن پوست بعد از سوختگی در مقابل نور آفتاب گلایه دارند. اگر از افرادی هستید که در خانه به صورت دورکار مشغول به کار هستید و یا با دوستانتان برای تفریح به پارک می‌روید باید بدانید که پوستتان نیازمند توجه و مراقبت است.

مرکز تحقیقات سرطان انگلیس می‌گوید برای جلوگیری از تاثیرات مخرب اشعه آفتاب افراد باید بکوشند در سایه باشند و از لباس‌های گشاد، کلاه‌های لبه‌دار و نیز از عینک‌های ضد اشعه یو وی (UV) استفاده کنند. همچنین استفاده از کرم‌های ضدآفتاب مناسب در بخش‌هایی که بیرون از لباس است مانند صورت و دستان توصیه می‌شود.

افرادی که دارای پوست تیره هستند نسبت به دیگران دیرتر دچار آفتاب سوختگی می‌شوند. با این حال، تحقیقات نشان داده است این افراد در صورتی که بیش از اندازه در مقابل نور آفتاب قرار گیرند، در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پوست قرار دارند.

افرادی که پوست بور و روشن دارند حتی اگر از کرم ضدآفتاب بهره گرفته و در سایه هم باشند، هنوز هم احتمال ابتلا به سرطان پوست در آن‌ها وجود دارد. به ویژه این افراد اگر سابقه آفتاب سوختگی شدید داشته باشند و یا سابقه ابتلا به سرطان پوست در خانواده آن‌ها وجود داشته باشد، احتمال بروز سرطان پوست در آن‌ها بیش از دیگران است.

آفتاب سوختگی زمانی بروز می‌کند که به دلیل قرار گرفتن پوست در مقابل آفتاب، اشعه یو وی باعث بروز واکنش‌های سمی در پوست می‌شود. سوختگی‌های ملایم در لایه بیرونی پوست رخ داده و به طور معمول پس از چند روز بهبود می‌یابد، اما سوختگی‌های شدید می‌تواند عوارض جدی داشته باشد.

این آفتاب سوختگی‌های شدید می‌تواند منجر به ورم و تاول شود که نشان دهنده آسیب‌های عمیق به لایه‌های پایینی پوست است که مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید که التیام یابد. با این حال، پوسته پوسته شدن پوست پس از آفتاب سوختگی ارتباطی با شدت آن ندارد. این موضوعی زمانی رخ می‌دهد که بدن در فرآیند التیام پوست تلاش می‌کند سلول‌های آسیب دیده را دفع کند.

توصیه می‌شود اگر دچار آفتاب سوختگی شده اید، در گام نخست برای تسکین درد آن از دوش آب سرد بهره بگیرید. استفاده از ایبوپروفن و آسپرین نیز در صورتی که درد شدید دارید توصیه می‌شود. بهترین اقدام برای التیام محل آفتاب سوختگی مرطوب کردن پوست با موادی همچون عصاره آلوئه ورا است.

گرچه مرطوب نگه داشتن پوست آسیب دیده ضروری است، اما حتما توجه داشته باشید که نباید از کرم‌های روغنی و محصولاتی بر پایه مواد شیمیایی (مانند وازلین) برای این کار استفاده کنید.

بیشتر بخوانید 

چه زمانی ایمپلنت دندان دچار عفونت می‌شود؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آفتاب سوختگی درمان آفتاب سوختگی سرطان پوست آفتاب سوختگی سرطان پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۲۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟

ایتنا - پژوهشگران انگلیسی که اولین واکسن سرطان مبتنی بر فناوری نوآورانه «ام‌آر‌ان‌ای» را برای درمان ملانوم یا سرطان پوست آزمایش کرده‌اند می‌گویند این ماده در درمان دیگر سرطان‌ها نیز آزمایش می‌شود.
کتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، می‌گوید این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن سفارشی که "نئوآنتی ژن درمانی فردی" نامیده می‌شود، برای تحریک سیستم ایمنی بدن طراحی شده تا بتواند با نوع خاص سرطان و تومور هر بیمار به طور جداگانه مقابله کند.

دکتر شاو می‌گوید: "این یک درمان کاملاً فردی است که برای هر بیمار به صورت اختصاصی ساخته می‌شود. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن فرد هماهنگ است."

این واکسن به سیستم ایمنی آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی برای حمله به آنتی‌ژن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی آن، نمونه تومور بیمار برداشته شده و دی‌ان‌ای آن توالی‌یابی می‌شود که در این فرآیند از هوش مصنوعی نیز استفاده می‌شود.

نتایج آزمایش‌های مرحله دوم نشان داد احتمال مرگ یا بازگشت سرطان در افرادی که این واکسن را همراه با درمان ایمونوتراپی دریافت کردند، نسبت به گروه کنترل تقریباً نصف (۴۹ درصد) کاهش یافته است.

در این مرحله نهایی کارآزمایی که توسط بنیاد NHS لندن هدایت می‌شود، بیماران هر سه هفته یک بار یک میلی‌گرم از واکسن ام‌آر‌ان‌ای را به همراه دوز دیگری از ایمونوتراپی برای حدود یک سال دریافت خواهند کرد.

فناوری ام‌آر‌ان‌ای پیش از این در تولید واکسن‌های کرونا نیز استفاده شده بود. اکنون محققان امیدوارند با بهره‌گیری از همین فناوری، بتوانند انقلابی در درمان سرطان‌ها به وجود آورند.

دیگر خبرها

  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان