Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:26:13 GMT

امسال دل انار ساوه نمی شکند

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۷۴۷۰

امسال دل انار ساوه نمی شکند

ایسنا/مرکزی هرچه به روزهای منتهی به برداشت انار در قطب تولید انار جهان نزدیک می‌شویم دلشوره انارکاران ساوجی بیشتر می‌شود، چرا که این محصول در مرداد و شهریورماه مراحل کامل آبدهی را طی کرده و برای برداشت در مهرماه آماده می‌شود و کوچکترین اتفاقی در این مدت ممکن است دسترنج باغداران را هدر داده و عرضه محصول با کیفیت را با مشکل مواجه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار تغییرات شرایط آب و هوایی و سردشدن محسوس هوا توام با بارندگی که خود خسارت زاست، گرمای بیش از حد هوای تابستان نیز بلای جان انار تولیدی در شهر یاقوت های سرخ است که منجر به وقوع پدیده آفتاب سوختگی شده و هیچ چاره و  روشی علمی برای جلوگیری از آن وجود ندارد.

گرچه باغداران به روش‌های مدیریتی سنتی روی آورده‌ اند تا بتوانند خسارت متاثر از این پدیده که موجب سوختگی پوست و ترکیدگی انار بر اثر تابش مستقیم آفتاب می شود، را کاهش دهند.

به اعتقاد کارشناسان، اقلیم و شرایط آب و هوایی متناسب با طبیعت انار در ساوه، دلیل تولید این میوه پرطرفدار با درجه "بریکس" بالاست و روزهای گرم و شب‌های خنک ساوه از زمان گل دهی تا آب دهی انار موجب تولید با کیفیت و متوازن اسیدهای آلی و تولید رنگ و دانه آنتوسیانین می‌شود که از لحاظ ترکیب غذایی موجب تولید انار با کیفیت شده و مدت زمان ماندگاری و شفافیت عصاره آب انار را بر خلاف انار سایر نقاط جهان بیشتر می‌کند.

امسال به دلیل خنک شدن زودهنگام هوا دلشوره باغداران انارستان‌های ایران در قطب تولید انار تا حدودی کاهش یافته است و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه معتقد است که خنک شدن هوا مانع داغ شدن انار بر اثر دمای بالای هوا شده و پدیده ترکیدگی محصول بر اثر آفتاب سوختگی کاهش می یابد و به عبارتی دل انار ساوه امسال بر اثر گرمای شدید یا اصلا نمی‌شکند یا کمتر می‌شکند.

حسن شریفی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با یادآوری ورود یک جبهه هوای سرد در آذرماه سال 1395 که منجر به کاهش محسوس دمای هوای کشور شد، اظهار کرد: بر اثر ورود این جبهه هوای سرد بخش اعظمی از باغات و مزارع کشور از جمله شهرستان ساوه که قطب کشاورزی استان مرکزی است، آسیب جدی دید و سرمازدگی آذرماه سال 1395 که تکرار خاطره تلخ سرمازدگی سال 1386 بود، منجر به کف‌بر شدن بیش از 90 درصد درختان انار این شهرستان شد و بالغ بر 532 میلیارد تومان به انارستان‌های ساوه خسارت زد.

وی ادامه داد: به دلیل آسیب جدی که به باغات انار ساوه در پی سرمازدگی سال 1395 وارد شده بود، درختان نتوانستند عملیات گل‌دهی و باردهی را به صورت مطلوب انجام دهند و در این مدت تنها انار درجه دو و سه در باغات تولید شد، گرچه در سال گذشته بخش اعظمی از انار تولیدی را، درجه یک تشکیل داد.

این مقام مسئول در جهاد کشاورزی شهرستان ساوه در ادامه گفت: با گذشت چهار سال از کف‌بر کردن درختان، در سال جاری، تولید انار در قطب انار جهان به وضعیت عادی همانند سال 95 و قبل از سرمازدگی برمی‌گردد و پیش بینی می شود در سال جاری از 10 هزار هکتار باغ انار بارده در هر هکتار 15 هزار تن محصول تولید شود.

وی با اشاره به وضعیت خوب انارستان های ساوه گفت: آب کافی و هوای خنک بویژه در شب های تابستان موجب افزایش کیفیت انار تولیدی و رنگ گیری مطلوب این محصول می شود و با پیشگیری از ترکیدگی انار، میزان آبدهی آن نیز افزایش می یابد.

شریفی تصریح کرد: خنک شدن هوا موجب خواهد شد تا پوست انار بر اثر تابش مستقیم آفتاب آسیب کمتری ببیند و امیدواریم این شرایط تا آغاز فصل برداشت از اواخر مهرماه ادامه داشته باشد که به نظر می رسد حاکم شدن شرایط جوی مناسب تا آغاز برداشت انار دور از انتظار نباشد.

وی در خصوص روش‌های مدیریت سنتی در جلوگیری از بروز پدیده آفتاب‌سوختگی، اظهار کرد: مدیریت باغبانی، هرس صحیح درختان، مدیریت کف باغ و نیز آبیاری صحیح برای خنک نگه داشتن باغ از جمله روش های پیشگیری از بروز این پدیده است. همچنین حفظ تراکم مناسب جهت کاشت درختان و رعایت فاصله طولی بین کاشت درخت انار در پیشگیری از این پدیده موثر است چرا که هر چه فاصله درختان به یکدیگر نزدیک‌تر باشد منجر به پوشش کامل شاخه‌ها و برگ‌های درخت شده و مانع از نفوذ اشعه مستقیم خورشید به محصول شده و پدیده آفتاب سوختگی به حداقل می‌رسد.

وی با بیان اینکه اوج بروز پدیده آفتاب سوختگی در مردادماه است، اظهار کرد: در ماه‌های قبل از مردادماه به دلیل جوانتر بودن محصول، این اتفاق کمتر صورت می گرفت و در صورت بروز آفتاب سوختگی بدلیل بالابودن قدرت ترمیم پوست، خسارت به حداقل می‌رسد. انار روی درخت در مردادماه به رشد کافی و کامل خود می‌رسد، در این مرحله محصول انار اقدام به آب‌گیری کرده و بر اثر آب‌گیری پوست آن نازک‌تر می‌شود، لذا در این شرایط تابش مستقیم نور خورشید منجر به بروز این پدیده می‌شود.

شریفی تصریح کرد: امیدواریم انار تولیدی ساوه امسال از کیفیت بهتری به نسبت سالیان گذشته برخوردار باشد و مطابق با ذائقه مصرف کنندگان به بازار عرضه شود. اناری که آفتاب‌سوختگی نداشته باشد جنبه صادراتی پیدا کرده و به لحاظ کیفیتی که در پوست و دانه دارد با قیمت بالا به فروش می‌رسد، اما انار دارای آفتاب سوختگی برای مصارفی همچون آب‌گیری و تهیه رب انار با قیمت پایین فروخته می‌شود.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا انار تولیدی در قطب تولید انار جهان امسال هم به سلامت راهی بازار مصرف خواهد شد، یا خدای ناکرده با تغییرات جوی و یا بلایای طبیعی خاطره تلخ سال های گذشته تکرار شده و تا زمان آغاز برداشت دلشوره و استرس به تولیدکننده وارد می شود و به عبارتی تا روانه کردن محصول به بازار  دل توی دلش باقی نمی ماند.

گفتنی است، شرایط اقلیمی ساوه که خاستگاه تولید انار مرغوب و با کیفیت جهان بوده و آوازه بین‌المللی دارد به گونه‌ای است که همه ساله خسارت‌هایی را به این محصول وارد می‌کند. علاوه بر مواجه شدن این محصول با پدیده آفتاب سوختگی در فصل زمستان و ترکیدگی در فصل پائیز که کاهش کیفیت محصول تولیدی و در نتیجه کاهش درآمد باغدار را به همراه دارد، این محصول در برخی سال ها با پدیده سرمازدگی مواجه می شود.

یاقوت سرخ ساوه در سال‌های ۱۳۸۶ و ۱۳۹۵ دو بار طعم تلخ سرمازدگی را چشیده است، به گونه‌ای که سرمازدگی سال ۹۵ منجر به بروز خسارت حدود ۱۰۰ درصدی در باغات انار ساوه شد. در آن سال از مجموع ۱۱ هزار هکتار باغات انار ساوه حدود 9800 هکتار دچار سرمازدگی شدید شده و کف‌بر شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انار آفتاب سوختگی ساوه استانی اقتصادی انار تولیدی تولید انار انار ساوه بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۷۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار در خانه + ویدئو | راز خوشمزه شدن اکبر جوجه به روش شمالی‌ها | سس ناردون چیست ؟

دریافت 1 MB

به گزارش همشهری آنلاین، اکبر جوجه یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای اصیل ایرانی است که برای تهیه آن معمولا از مرغ‌های کوچک استفاده می‌کنند. مرغ مزه‌دار شده که در روغن فراوان سرخ می‌شود و همراه پلو سرو می‌شود. شما می‌توانید این غذای خوشمزه را در منزل درست کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار توضیح داده شده است.

مواد مورد نیاز برای تهیه اکبر جوجه با انار به شرح زیر است:

جوجه ۱ کیلویی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
زعفران غلیظ دم شده به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر به میزان لازم
کره ۱۵۰ گرم
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
گردو ۵ عدد
سیر ۳ حبه
روغن مایع ۱ لیوان
مراحل طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار

مرحله اول: یک عدد مرغ که بهتر است از مرغ های کوچک استفاده کنید. مرغ را از وسط به قسمت تقسیم کنید. برای تهیه اکبر جوجه به هیچ عنوان پوست مرغ را نگیرید. مرغ را تمیز کرده و به خوبی بشویید و خشک کنید.

مرحله دوم: یک عدد پیاز را پوست بگیرید و برش های حلقه ای نازک بزنید. دو طرف مرغ را با نمک، فلفل و پودر سیر ماساژ بدهید. یک ظرف مناسب انتخاب کنید و یک لایه پیاز بچینید. تکه های مرغ را روی پیاز ها قرار بدهید و هر دو طرف را به زعفران و آبلیمو آغشته کنید. روی مرغ ها پیاز و سیر خرد شده بریزید و روی ظرف را بپوشانید و اجازه بدهید تا ۱۲ ساعت استراحت کند تا به خوبی مزه دار شود.

مرحله سوم: بعد از استراحت مرغ را از یخچال خارج کنید و از مواد جدا کنید. درون یک قابلمه روغن بریزید و بعد از داغ شدن روغن با حرارت متوسط دو طرف مرغ را به خوبی و به مدت یک ساعت سرخ کنید. وقتی دو طرف مرغ به خوبی سرخ و طلایی شد کره را اضافه کنید و اجازه بدهید مجددا با کره سرخ شده و طعم کره به خورد مرغ برود.

نصف پیمانه آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید. حرارت را کم کنید و اجازه بدهید مرغ ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت پایین بپزد. در این حین یک بار مرغ را پشت و رو کنید.

مرحله چهارم: بعد از پخت مرغ ها را درون ظرف مورد نظر بکشید و با پلو سرو کنید. در کنار اکبر جوجه ترکیب گردوی خرد شده با رب انار را به عنوان چاشنی سرو کنید.

طرز تهیه رب انار خانگی | به ۲ روش متفاوت اما آسان در خانه رب انار درست کنید

سس ناردون

برای تهیه سس ناردون به صورت زیر عمل کنید:

مواد لازم برای تهیه سس ناردون

مواد لازم

مقدار

دانه انار ترش

۳ لیوان

رب انار ترش

۱/۲ لیوان

نشاسته ذرت

۲ قاشق غذاخوری

نمک

به میزان لازم

نبات بزرگ

۲ عدد

سرکه بالزامیک

۱/۲ لیوان

طرز تهیه سس ناردون

۱- داخل قابلمه دانه انار، نبات، نمک و سرکه را بریزید.

۲- قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا انار کمی آب بندازد و نبات حل شود.

۳- برای خوشرنگ شدن سس کفی که موقع جوشیدن روی مواد جمع می شود را حتما بگیرید.

۴- رب انار را اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید مواد کمی بپزند.

۵- در یک ظرف چند قاشق آب سرد و نشاسته ذرت را مخلوط کنید.

۶- نشاسته ذرت را به مواد درون قابلمه بیافزایید و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود.

۷- سس از رو حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک شود.

۸- سس را می توانید درون یک شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

۹- از این سس می‌توانید برای سرو اکبر جوجه و انواع مرغ شکم پراستفاده کنید.

طرز تهیه اکبر جوجه | ترفند خشک نشدن اکبر جوجه و راز خوشمزگی آن

فوت و فن درست کردن اکبر جوجه با رب انار

۱- این غذا برخلاف جوجه کباب زعفرانی، پیاز و زعفران ندارد. اما اگر دوست داشتید می توانید زعفران و پیاز هم بزنید. خوشمزه تر می شود.

۲- کسانی که این غذای خوشمزه را می خورند ، در کنار دستشان رب انار هم می گذارند و به عنوان سس و مزه غذا از آن استفاده می کنند.

۳- طعم رب انار ممکن است مایل به ترشی یا مایل به شیرینی باشد و انتخاب آن به سلیقه هر فرد بستگی دارد. رب انار همچنین در رنگ‌های تیره و روشن موجود است که این رنگ به تیرگی یا روشنی دانه‌های انار بستگی دارد.

۴- اگر برای پخت اکبر جوجه اصل مازندارنی از جوجه کامل استفاده می‌کنید برای این‌که بهتر پخته شود آن را به دو قسمت تقسیم شود.

۵- در میانه زمان پخت جوجه‌ها ادویه اکبر جوجه یعنی زعفران دم شده، نمک، فلفل سیاه و کمی آبلیمو به جوجه‌های در حال پخت اضافه کنید.

منابع: جی‌پلاس، آشپزی‌ها، تبیان

کد خبر 848622 برچسب‌ها غذای اصلی خبر مهم آشپزی - دستور پخت

دیگر خبرها

  • طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار در خانه + ویدئو | راز خوشمزه شدن اکبر جوجه به روش شمالی‌ها | سس ناردون چیست ؟
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • آموزش روز اول، طرز تهیه مرغ خوشمزه با کشمش و زرشک
  • ۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه
  • طرز تهیه اکبرجوجه با آب نمک به سبک رستورانی
  • طرز تهیه اکبر جوجه با آب نمک به سبک رستورانی + راز خوشمزگی و نرم شدن گوشت جوجه
  • طلسم پرسپولیس امروز می‌شکند؟
  • سخت‌ترین هفته مدعیان | پرسپولیس می‌شکند یا استقلال؟
  • یک حاشیه کوچک، کمر استقلال و پرسپولیس را می‌شکند