Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@15:33:17 GMT

راهکارهایی برای درمان آفتاب سوختگی

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۵۸۳۳

راهکارهایی برای درمان آفتاب سوختگی

دکتر علی رنجکش متخصص پوست، اظهار کرد: آفتاب سوختگی در افرادی که به طور مداوم مدتی را در محیط‌های باز هم‌چون دشت، کنار دریا یا درست زیر تابش نور خورشید باشند، اتفاق می‌افتد که البته همه افراد مستعد آن نیستند بلکه یک سری افراد خاص دچار آفتاب سوختگی می‌شوند.

وی ادامه داد: افراد مستعد آفتاب سوختگی عمدتا دارای پوست و چشم روشن هستند و معمولا صورتشان در مقابل آفتاب، کک میزند و می‌سوزد؛ این افراد در اصطلاح دارای تیپ‌های پوستی شماره یک و دو (بسیار سفید و روشن) و مستعد آفتاب سوختگی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که پوست‌های تیپ سه و چهار عمدتا دارای پوست سفید، اما کمی سبزه نیز هستند، گفت: ایرانیان در این رنج پوستی قرار دارند، اما در بین افراد و به خصوص آذربایجانی‌ها امکان دارد که پوست‌های خیلی سفید، در اصطلاح تیپ اروپای شمالی نیز دیده شود که این گروه از افراد بیشتر مستعد آفتاب سوختگی هستند.

رنجکش در خصوص علائم آفتاب سوختگی در افراد دارای پوست بسیار روشن، تشریح کرد: روی بینی، گونه‌ها، کله مردان کچل و تمامی نقاط باز در اثر تابش نور خورشید طولانی مدت دچار قرمزی، تاول، خارش، ورم و پوسته ریزی می‌شود البته امکان آفتاب سوختگی برای افراد سفید پوست و سبزه نیز وجود دارد.

وی متذکر شد: کسانی که استعداد آفتاب سوختگی دارند باید خیلی مواظب باشند که در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرند و حتما همواره از روش‌های مراقبتی، چون کرم ضدآفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنند؛ افراد با پوست معمولی هم حتما در زمان‌های حضور در محیط‌های بیرون از کرم ضدآفتاب استفاده کنند.

وی افزود: کرم‌های ضدآفتاب که مهمترین فاکتور پیشگیری از آفتاب سوختگی است، باید هر دو ساعت یکبار تمدید شود؛ هم‌چنین افراد می‌توانند برای پیشگیری از ابتلا به آفتاب سوختگی از کلاه، چتر و ... استفاده کرده و جلوی تاثیر مستقیم آفتاب را بگیرند.

این متخصص پوست در خصوص راه‌های درمان آفتاب سوختگی، تشریح کرد: در زمان آفتاب سوختگی، باید از کرم‌های ترمیمی موجود در بازار روزانه در چند نوبت استفاده شود؛ هم‌چنین کرم‌های دارای زینک اکساید نیز بسیار موثر هستند، چرا که هم اثر ضدآفتاب مختصری دارند و هم کار ترمیمی پوست را انجام می‌دهند.

وی متذکر شد: اگر مشکل آفتاب سوختگی با این کرم‌ها حل نشود و حتی شدت تورم و التهاب افزایش یابد، فرد حتما باید به پزشک مراجعه کند تا با تجویز داروی آنتی هیستامین یا دارو‌های کورتون دار خوراکی یا موضعی در عرض دو هفته که امکان دارد با پوسته اندازی همراه باشد، آفتاب سوختگی درمان شود.

وی ادامه داد: پوست برخی افراد به خصوص افراد دارای پوست تیره ممکن است پس از برطرف شدن آفتاب سوختگی، دچار لک شود و حالت تیرگی داشته باشد که در پی درمان، طی چند ماه برطرف خواهد شد.

رنجکش در خصوص بیماری‌های ناشی از تابش آفتاب، تشریح کرد: پوست برخی افراد که در معرض مستقیم آفتاب هستند، ممکن است دچار ورم و خارش شود که در واقع شبیه کهیر خواهد بود، اما پوسته ریزی ندارند، این مشکل یک بیماری ناشی از آفتاب بوده که به "کهیر آفتابی" یا "کهیر نوری" مشهور است.

وی افزود: در پوست افراد دیگری نیز معمولا از اسفندماه که هوا شروع به گرم شدن می‌کند، قرمزی و سفت شدن دیده می‌شود که شدت آن در اردیبهشت به حداکثر می‌رسد و سپس از شدت آن کاسته شده و این عوارض تا شهریور ماه کاملا از بین می‌رود، این بیماری التهابی به نام "پی ال ای" که هرساله برای این افراد تکرار می‌شود ناشی از آفتاب سوختگی نیستف بلکه یک التهاب موضعی است که درمان خاص خود را دارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: درمان آفتاب سوختگی علائم آفتاب سوختگی کرم ضدآفتاب سبک زندگی پارسی خبر آفتاب سوختگی دارای پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۵۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور

به گزارش خبرنگار مهر، افروز صفاری فرد، صبح چهارشنبه در جمع تعدادی از معلولین کم بینا و نابینای استان کرمان با تقدیر از نیک اندیشی خیرینی که با همت بلند خود ساختمان مجهز مؤسسه نگاه آفتاب مهر را در شهر کرمان برای خدمت به افراد دارای معلولیت کم بینایی و نابینایی تکمیل و تجهیز نموده‌اند گفت: بستر سازی برای پیشرفت و شکوفایی توانمندی‌های بالقوه افراد دارای معلولیت، خدمتی ارزشمند و ماندگار است که با همکاری و همراهی نهادها و تشکل‌های مردم نهاد، ورود مسئولانه مجموعه‌های حقوقی که ورود به عرصه مسئولیت اجتماعی در ساختار وظایف آنان تعریف شده است و همراهی دستگاه‌های اجرایی متولی این امر از جمله بهزیستی میسر و نتیجه بخش خواهد بود.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش روی سازمان بهزیستی کشور در حوزه افراد دارای معلولیت نابینایی و کم بینایی افزود: این خدمات در بخش‌های متعدد به منظور جلوگیری از بروز و پیشرفت معلولیت در افراد و حفظ و ارتقا سطح توانمندی افراد دارای معلولیت ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: از مهمترین و با سابقه ترین این خدمات می‌توان به اجرای طرح غربالگری پیشگیری و درمان تنبلی چشم در کودکان با ۲۷ سال سابقه اجرا در کشور اشاره کرد که طی آن هر سال بیش از ۲۰ هزار نفر غربالگری و جهت درمان و کنترل لازم به مراکز مربوطه ارجاع شده‌اند.

وی با بیان اینکه برگزاری کمیسیون‌های پزشکی به منظور شناسایی و تحت حمایت قرار دادن افراد دارای معلولیت از دیگر خدمات سازمان بهزیستی است افزود: از جمع ۱ میلیون و پانصد هزار نفر فرد دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی، تعداد ۲۵۰ هزار نفر افراد دارای معلولیت کم بینایی و نابینایی هستند که از خدمات حمایتی و تخصصی بهزیستی در چهار چوب آئین نامه‌ها و دستور العمل های قانونی ابلاغ شده و مصوب استفاده می‌کنند.

افروز صفاری فرد، گفت: تهیه و توزیع لوازم کمک توانبخشی از دیگر خدمات بهزیستی به افراد دارای معلولیت است که در حوزه معلولیت‌های نابینایی به لحاظ گرانی و خاص بودن اغلب این وسایل؛ تلاش شده تا با پیگیری‌های مستمر، بخشی از این وسایل تهیه وبا همکاری انجمن‌های نابینایان قسمتی از نیاز این عزیزان مرتفع شود.

وی افزود: از جمله خدمات بهزیستی در راستای رفع نیاز این قشر از افراد دارای معلولیت، گسترش و پویا نمودن گنجینه منابع مطالعاتی و علمی بریل بوده است که علی رغم فعال بودن چند مرکز در این حوزه، به دلیل نیاز مبرم به اینگونه مراکز از تأسیس و راه اندازی این مجموعه‌ها در سایر استان‌ها استقبال و حمایت می‌کنیم.

افروز صفاری فرد، گفت: در قالب طرح CBR علاوه بر شناسایی و حمایت افراد داری معلولیت و هدایت آنان به مسیرهای متعدد حمایتی حرفه آموزی و ارتقا توان حرفه‌ای و اشتغال، ارتقا و حفظ توانمندی و روحیه شادی، نشاط و پویایی این عزیزان نیز در قالب اجرای جشنواره‌های ورزشی و مسابقات گوناگون به انجام رسیده است.

کد خبر 6094212

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی لنج در هرمز سه فوتی بر جای گذاشت
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟